Стегач за лакт неопрен

870.00 ден

  • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
  • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA
Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката
ШИФРА: C3-009 Категорија: Ознаки: ,

Опис

Стегач за лакт неопрен C3-009

  • Превенира од повреди за време на спортски и работни активности.
  • Стабилизира и дава соодветен притисок.
  • Ја стимулира крвната циркулација.

Производот е изработен од најлон и неопрен. Дизајнираниот ракав му дава целосна поддршка на лактот, додека пак дополнителната лента дава притисок со цел да се заштити тетивата. Идеален е за спортски активности со повторливи движења на лактот подобрувајќи ја крвната циркулација и одржувајќи ја топлината со што ослободува од болка.

Препорачливо за:

  • Тениски или голферски лакт.
  • Ефузија или едем.
  • Ослободување од болка и оток.
  • Артритис.
  • Дислокација на лакт.

Големина:
S   20-23cm
M  23-26cm
L    26-29cm
XL  29-32cm
XXL 32-35cm

Внимание : при некоја кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.

70% Неопрен
30% Најлон