Имобилизатор за рачен зглоб и палец

800.00 ден

  • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
  • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA
Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката

Опис

Имобилизатор за рачен зглоб и палец C4-018

  • Алуминиумска поддршка за соодветна имобилизација.
  • Еластична лента за поддршка на зглобот.
  • Универзален за лева и десна рака.

Производот  е идеален за пост-оперативен период на палецот,  воспаление на тетива или артритис. Изработен е од неопренов материјал кој овозможува топлинска терапија за забрзување на крвната циркулација. Алуминиумската потпора може да се завие за соодветно да се имобилизира палецот во правилна позиција. Дополнителната еластична лента го прицврстува рачниот зглоб за правилна поддршка и стабилна положба. Внатрешната пенаста влошка овозможува поголем комфорт. Може да се употребува и за лева и за десна рака.

Препорачливо за:

  • Повреда на палецот на која и е потребна имобилизација.
  • Повреда на мускул и тетива.
  • Изместување на лигамент.
  • Артритис.
  • Поддршка и заштита на палецот.

Големина:
универзална

Внимание : при некоја кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.

40% Неопрен
30% Најлон
15% Полиестер
5% Гума
5% Алуминиум
2% ПВЦ
3% Пена