Држач за рамо

1,700.00 ден

 • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
 • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA
Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката
ШИФРА: 04-021 Категории: , Ознака:

Опис

Држач за рака 04-021 

 • Идеален за имобилизација
 • Високо густа пена за зголемена удобност
 • Две прерамки за намалување на оптеретувањето
 • Можност за завивање на раката и спречување на нејзина дислокација

Производот е изработен од густа пена за зголемена удобност на раката и сместување во нејзина правилна положба. Идеален е за имобилизација постоперативно или при скршеници на рака и рамо. Две ленти кои поминуваат преку грбот ослободуваат од притисокот и оптеретувањето кои настануваат додека не дојде до закрепнување на повредата. Со неговата структура обезбедува сигурна заддршка, стабилизација и го забрзува закрепнувањето на повредата.

Препорачливо за:

 • Заштита и поддршка
 • Повреда на рамо или рака.
 • Дислокација
 • Имобилизација.
 • Ослободување од болка и оток.

Големина:

Универзална

Внимание : при некоја кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.

85% Памук
10% Полиестер
5% Пластика