.Силиконски влошки 3/4

1,050.00 ден

 • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
 • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA

Опис

Силиконска влошка 3/4 О0-021

 • Го апсорбира непотребниот притисок во областа на стапалото.
 • Овозможува зголемена амортизација.
 • Анти-алергиска, ослободува од мириси.
 • Отвори на структурата за соодветна вентилација.

Силиконската влошка е изработена од 100% медицински силикон за да го отстрани  притисокот во пределот на петата и метатарзусот и да ја намали болката и шокот  во зглобовите, грбот и колковите. Екстра меките зелени делови овозможуваат  мека амортизација и удобност. Отворите на структурата обезбедуваат добра вентилација. Не предизвикува алергија и ослободува од мириси. Лесна е за одржување, може да се прилагоди со ножици за совршено да одговара на Вашата големина.

Медицинскиот силикон е многу погоден материјал за изработка на ортопедски влошки. Добрите особини на силиконските влошки се:

 • Доволно меки да обезбедат амортизација со контактот на петата и стапалото.
 • Истовремено, доволно цврсти да обезбедат потпора на структурите на стапалото
 • Има доволно дебелина за да се обезбеди растеретување на поединечни места на стапалото
 • Во долг временски период не ги губи своите карактеристики
 • Лесно се одржува
 • Анти-Алергиски
 • Ослободува од мириси
 • Може да се направи мала корекција со ножици за да се подеси и одговара на било која големина

Препорачливо за:

 • Намалување на притисокот во стапалото.
 • Деформитети на преден дел на стапалото.
 • Рамни стапала.
 • Ослободување од болка поради зголемена телесна тежина.
 • Овозможување соодветна стабилизација.
 • Метатарзал
 • Плантарис Фасцитис

Големина:

S      33-36
M     37-40
L      41-44

Внимание : при некоја кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.