РОМ Имобилизатор за колено

6,500.00 ден

 • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
 • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA
Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката
ШИФРА: О7-002 Категорија: Ознаки: ,

Опис

РОМ Имобилизатор за колено О7-002

 • Овозможува имобилизација на нестабилно колено или пост-оперативно.
 • Две латерално поставени РОМ зглоба со можност за лесно и брзо прилагодување.
 • Опсегот на прилагодување е од 0 до 120 степени флексија и 0-80 степени екстензија.
 • Прилагодливи лепенки за совршено вклопување.

Производот е идеален за нестабилно колено по пост оперативен зафат или при долг период на рехабилитација. Ром апаратот кој се наоѓа на средината може да се прилагоди во движење помеѓу 0-120 степени флексија и екстензија 0-80 степени, во чекори на зголемување од 10 степени. Должината на латералната метална шина е прилагодлива, максималната е 72.5 cm а минималната 41.5 cm и таа може да се намали доколку закрепнувањето е подобро. Високата густина на пената и лепенките овозможуваат соодветна компресија и удобност при пролонгирана употреба.

Препорачливо за:

 • Пост-оперативен зафат.
 • Рехабилитација.
 • Трауматски повреди.
 • Нестабилност.
 • Корекција на контрактури.

Големина:
Универзална  41.5cm – 72.5cm

Внимание : при некоја кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.

35% ПУ пена
25% Најлон
20% Полиестер
20% Памук