Прилагодлив држач за рака

850.00 ден

  • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
  • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA
Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката
ШИФРА: О4-005 Категорија: Ознака:

Опис

Прилагодлив држач за рака О4-005 

  • Идеален за имобилизација при пост-оперативен период на рака или рамо.
  • Ослободува од болка или оток.
  • Двете ленти го олеснуваат притисокот и тежината.
  • Едноставен за аплицирање.

Производот е идеален за да даде стабилизација и поддршка при скршеница на раката или рамото, како и да помогне да се ослободи од болка и оток. Лентите кои се употребуваат како затварачи и рачната пенаста подлога се изработени од самолепливи материјали кои дозволуваат прилагодување на соодветната положба и зголемување на удобноста. Двете ленти кои поминуваат преку рамото го ублажуваат притисокот и ја стабилизираат повредата на раката или рамото во соодветна положба.

Препорачливо за:

  • Повреда на рамо или рака.
  • Имобилизација.
  • Ослободување од болка и оток.

Големина:
Универзална

Внимание : при некоја кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.

50% Полиестер
25% Памук
15% Најлон
10% Пена