Еластичен бандажер за колено

360.00 ден

 • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
 • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA
Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката
ШИФРА: A7-003 Категорија: Ознаки: , ,

Опис

Еластичен бандажер за колено A7-003

 • Превенира од повреди при спортски и работни активности.
 • Самолеплива завивна серија за лесно и брзо аплицирање.
 • Овозможува соодветна поддршка и компресија.
 • Ослободува од болка и оток.
 • Го забрзува процесот на заздравување.

Идеален е за превенција и поддршка при спортски или работни активности при кои може да дојде до повреда на коленото. Производот  е изработен од самолепливи плетени ленти кои овозможуват краевите да се прилагодат на различна големина и притисок. Плетената конструкција дава добра вентилација,топлинска терапија и поддршка на коленото. Пролонгираното користење ја подобрува крвната циркулација, ослободува од болка и оток, го забрзува закрепнувањето и превенира од  повреди

Препорачливо за:

 • Заштита и поддршка.
 • Ослободување од притисок.
 • Затегнување на коленото.
 • Болки при активности.
 • Намалување напор на мускули.

Големина:
универзална

Внимание : при некоја кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.

65% Најлон
25% Гума
12% Полиестер