Држач за колено

4,900.00 ден

 • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
 • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA
Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката
ШИФРА: 07-009 Категорија: Ознаки: ,

Опис

Држач за колено 07-009 

 • Благ до умерен остеоартритис.
 • Латерално поставен зглоб од лесна категорија за соодветна имобилизација.
 • Анти-лизгачка потпора.
 • Лентите може да се скратат за совршено вклопување на производот.

Производот е дизајниран за благ до умерен остеоартритис, со цел да ослободи од притисокот  и да ја распредели тежината од дегеративната страна кон здравата и да ослободи од болка. РОМ зглобот лесно може да се прилагоди под соодветен агол.  Под пластичните ленти од лесна категорија има анти-лизгачки елементи кои не дозволуваат поместување на производот и обезбедуваат максимална удобност при пролонгирано користење.

Препорачливо за:

 • Постоперативно.
 • Намалување на болка после интервенција.
 • Остеоартритис.
 • Трауматски повреди.
 • X и О деформитети на нозе
 • Нестабилност.

Големина: Универзална

Внимание : при некоја кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.

55% Најлон
14% Челик
8% Пена
7% Алуминиум
7% Пластика
4% Полиестер
3% Силикон
1% ЕВА
1% ПВЦ