Чорапи со компресија

1,000.00 ден

Големина:
(b) (c)
SS 17-20cm 26-32cm
S 20-23cm 30-36cm
M 23-26cm 34-40cm
L 26-29cm 38-44cm
XL 29-32cm 42-48cm
XXL 32-35cm 46-52cm
Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката

Опис

Чорапи со компресија за мажи A8-008

 • Квалитетен и еластичен материјал со 4 насочен истегнувач за совршено и удобно приспособување
 • Појачана структура во пределот на прстите и петата
 • Меки и мазни при допир со кожа за дополнителна удобност.

Машките чорапи со компресија овозможуваат еластично стегање на нозете, најдобра превенција и помошно средство за ослободување од болки во нозете и проблеми со циркулацијата. Изработени се од  високо квалитетни германски машини со анатомски дизајн, плетени без шев, со 4 насочен истегнувач кој овозможува лесно приспособување.Притисокот што го забрзува протокот на крвта помага болните и проширени вени да се нормализираат. Имаат градуирана компресија со 100% притисок на глуждот, 70% кај листот  за нормално функционирање на крвната циркулација. Зголемениот притисок кој го создаваат  овозможува соодветен  тераписки ефект за Вашата нога, ја забрзува крвната циркулација и го враќа венозенот во нормала.

Притисок: mmHg Индикација:
Класа 1 – CCL 1 15-20
 •  Слаби и попуштени вени
 • Ја стимулираат крвната циркулација
 • Потење на нозете
 • Непријатно чувство при подолго стоење/седење.
 • Грчеви во нозете.
 • Чешање во зглобовите.
 • Појава на испукани капилари.
 • Студени нозе.
 • Грчеви при движење.
Класа2 – CCL 2 20-30
 • Ја стимулираат крвната циркулација
 • Потење на нозете
 • Грчеви во нозете.
 • Студени нозе.
 • Грчеви при движење.
 • Ослободува хроничен замор на нозете
 • Ослободува блага потеченост
 • Попуштени вени, венозна аневризма

 

Класа 3 – CCL 3 30-40
 • Длабока венозна тромбоза
 • Пост – тромбичен синдром
 • Секундарно попуштени вени
 • Ослободува хроничен замор на нозете
 • Ослободува блага потеченост
 • Грчеви при движење

78% Најлон
22% Спандекс