Ултра комфорни хулахопки со компресија

2,500.00 ден

  • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
  • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA

 

Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката

Опис

Ултра комфорни хулахопки со компресија А5-052

  • Квалитетен и еластичен материјал со 4 насочен истегнувач за совршено и удобно приспособување
  • Појачана структура во пределот на прстите и петата
  • Меки и мазни при допир со кожа за дополнителна удобност.

СуперОрто ултра-комфорните хулахопки со компресија возможуваат еластично стегање на нозете, најдобра превенција и помошно средство за ослободување од болки во нозете и проблеми со циркулацијата. Изработени се од  високо квалитетни германски машини со анатомски дизајн, плетени без шев, со 4 насочен истегнувач кој овозможува лесно приспособување.Притисокот што го забрзува протокот на крвта помага болните и проширени вени да се нормализираат. Имаат градуирана компресија со 100% притисок на глуждот, 70% кај листот и 40% кај бутот  за нормално функционирање на крвната циркулација. Зголемениот притисок кој го создаваат  овозможува соодветен  тераписки ефект за Вашата нога, ја забрзува крвната циркулација и го враќа венозенот во нормала.

Медицинските хулахопки со притисок се класифицирани во различни класи, во зависнот од венозната индикација

Притисок: mmHg Индикација:
Класа 1 – CCL 1 15-20 -Слаби попуштени вени

-Ослободува од замор и болка во стапалата

-Подобрува крвна циркулација

-Препорачливи за луѓе кои предолго стојат или седат

-Спречува развој на венски болести

Класа2 – CCL 2 20-30 -Ослободува хроничен замор на нозете

-Ослободува лимфен едем, блага потеченост.

-Попуштени вени, венозна аневризма

Класа 3 – CCL 3 30-40 -Длабока венозена тромбоза

-Пост-тромбичен синдром

-Секундарно попуштени вени.