Ултра комфорни надколенки со компресија

1,770.00 ден

  • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
  • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA

 

Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката

Опис

Ултра комфорни надколенки со компресија А6-011 

  • Квалитетен и еластичен материјал за совршено и удобно совпаѓање
  • Мек и широк опсег за дополнителна удобност
  • Дополнителна еластичност во пределот на прстите и петата
  • 4 насочен истегнувач за лесно облекување и соблекување
  • Меки и мазни при допир со кожа
  • Достапни во беж и црна боја

СуперОрто ултра-комфорните надколенки со компресија овозможуваат еластично стегање на нозете, најдобра превенија и помошно средство за ослободување од болки во нозете и проблеми со циркулацијата. Притисокот што го забрзува протокот на крвта помага болните и проширени вени да се нормализираат. Изработени се од  високо квалитетни Германски машини со антомски дизајн, плетени без шев, со 4 насочен стегач кој овозможува лесно ставање и вадење на надколенките. Зголемениот притисок кој го создаваат (100% притисок на глуждот, 70% кај листот и 40% кај бутот) овозможува соодветен  тераписки ефект за Вашата нога, ја забрзува крвната циркулација и го враќа венозенот во нормала.

Медицинските надколенки со притисок се класифицирани во различни класи, во зависнот од венозната индикација, за да може да ви помогне да се утврди која класа ви е потребна.

 

Притисок: mmHg Индикација:
Класа 1 – CCL 1 15-20 – Слаби попуштени вени

-Ослободува болни стапала и замор

-Подобрува крвна циркулација

-Препорачливи за луѓе кои предолго стојат или седат

-Потење на нозете или слаби попуштени вени во првата бременост.

Класа2 – CCL 2 20-30 -Ослободува хроничен замор на нозете

-Ослободува лимфен едем, блага потеченост.

-Попуштени вени, венозна аневризма

Класа 3 – CCL 3 30-40 -Длабока венозена тромбоза

-Пост-тромбичен синдром

-Секундарно попуштени вени.