ГРИЖА ЗА КОРИСНИЦИ + 389 (0)2 3095 002

Фотелја масажер

Модел: ЗЕРО ГРАВИТИ
Гаранција: 2 Години
Боја: Црна, Крем и Бордо
Испорака: Бесплатна
Достапност: НА ЗАЛИХА

Цена: 154.300 денари

Посетете не во Нашиот продажен салон во Нас. Влае и уверете се сами во придобивките од масажерот.

Ве очекуваме….!

3Д техника на механички ролер со 4 тркала!

Најнова 3Д техника на масажа која овозможува максимален ефект за потполно почуствување и уживање во масажата. Ролерот ја опфаќа целата должина на грбот со што дава ефикасен третман за подобро здравје и подобра функционалност.

Нов концепт Зеро гравитација за посебно чувство на масажата!

Оваа фотелја симулира принцип Зеро гравитација, која овозможува безтежински статус со што потполно ја ослободува тежината на телото на фотелјата. Теориска основа е дека нозете се во повисока позиција од телото, аголото помеѓу нозете и телото останува 127(+/-7) степени..

L Механизам за масажа на грбот!

Целокупниот Л механизам на грбот се протега од вратниот дел се до бутот, со тоа многу подобро го опфаќа телото и овозможува подобра и попрецизна масажа, исто така ги стимулира акупресурните точки на грбот со што ја враќаат функционалноста на телото.

МАСАЖА НА РАМЕНАТА, РАЦЕТЕ, СТРУКОТ И ЛИСТОВИТЕ СО ВОЗДУШЕН ПРИТИСОК КОЈ ЕФИКАСНО ГИ СТИМУЛИРА ТЕЛЕСНИТЕ ТОЧКИ, ГИ УБЛАЖУВА БОЛКИТЕ И НАПНАТОСТА ВО МУСКУЛИТЕ И ЈА ЗАБРЗУВА КРВНАТА ЦИРКУЛАЦИЈА.

МАСАЖА НА СТАПАЛАТА

4 РОЛЕРИ КОИ СЕ ПОДЕЛЕНИ ВО ДВЕ ГРУПИ И ГИ СТИМУЛИРААТ АКУПУНКТУРНИТЕ ТОЧКИ НА СТАПАЛАТА ЗА ПРЕЦИЗНА МАСАЖА. СО ДОПОЛНИТЕЛНАТА ФУНКЦИЈА ЗА ЗАГРЕВАЊЕ МАСАЖАТА СТАНУВА УШТЕ ПОЕФИКАСНА. СТРАНИЧНО СЕ ПОСТАВЕНИ ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА.

МАСАЖНИ ТЕХНИКИ

Масажа со 3D ролери

Ролерите движејќи се надоле-нагоре и обратно ги опуштаат пршлените по должината на грбот. Мускулите се растегнуваат и напнатоста и притисокот врз дисковите се отстранува. Овој начин всушност доаѓа како припрема за останатите масажни техники.

Шиатсу

Шиатсу масажата се одвива низ кружни движења на ролерите налик притисок со прсти со што се отстранува цела напнатост во мускулите, вкочанетост и притисок. Масажата ја поттикнува циркулацијата на крвта и лимфата, со што масираното подрачје се затоплува и се смалува мускулниот тонус (напнатост во мирување). На клеточното ниво, се зголемува пропустливоста на мембраната и се забрзува метаболизмот.

Тапкање

Преку потезите на оваа техника брзо се чувствува видно намалување на напнатоста во мускулните влакна и мускулните обвивки. Меѓуклеточната течност во сврзното ткиво дури и со краткотраен и нежен притисок се трансформира од желатинозен во потечен облик и пофлексибилна состојба. Како што се забрзуваат ударите толку подобар е резултатот.Тоа е причина за подобра хидратација на ткивата, подобра лимфна циркулација како и размена и отстранување на енергетските блокади и намалување на притисокот врз периферните нерви, што е причина за намалување на болките и подобрена подвижност.

Гмечење

Гмечењето е третата основна масажна техника. Оваа техника може длабоко да ги притисне Вашите мускули и да ги стимулира главните точки долж рбетот. Ослободува од напнатост во мускулите и вкочанетост. Прилагодувајќи ја брзината на движење може да си овозможите идеална масажа. Оваа техника е особено добра во отстранување на мускулна спазма бидејќи ролерите поминувајќи во два правци ефикасно ги опуштаат и релаксираат мускулите.

Гмечење со тапкање

Комбинацијата од овие две техники може ефикасно и длабински да ги притисне Вашите мускули и да ги стимулира главните точки. Овие техники симулираат масерски зафат со ритмички притисоци кои имаат позитивно дејство на заморените ткива . Со тоа крвната циркулација веднаш се забрзува, мускулите се полнат со енергија и се ослободуваат од секаков вид на напнатост и вкочанетост.

Коментари од Корисници

Е. Александра

Просто неверојатно…одлична масажа. Јас и мојот сопруг секоја вечер пред спиење се масираме 15 минути и од тогаш моите проблеми со несоницата и напнатоста исчезнаа.
5.0
2018-06-03T21:12:03+02:00
Просто неверојатно…одлична масажа. Јас и мојот сопруг секоја вечер пред спиење се масираме 15 минути и од тогаш моите проблеми со несоницата и напнатоста исчезнаа.

Ј. Андреј

Бидејќи често патувам и имам чувство на отечени и тешки нозе омилена ми е масажата на стапалата … Ја препорачувам на секој кој може да си го дозволи тоа..
5.0
2018-06-03T21:12:31+02:00
Бидејќи често патувам и имам чувство на отечени и тешки нозе омилена ми е масажата на стапалата … Ја препорачувам на секој кој може да си го дозволи тоа..

К. Неда

Просто ја обожавам оваа фотелја за масажа … Ви благодарам за брзата испорака и услужливоста на персоналот.
5.0
2018-06-03T21:11:48+02:00
Просто ја обожавам оваа фотелја за масажа … Ви благодарам за брзата испорака и услужливоста на персоналот.

С. Зоран

3 недели поминаа откако ја имам оваа фотеља и можам да кажам дека е далеку подобра од сите масажери што сум ги употребувал до сега и се чувствувам порелаксирано од кога било досега!
5.0
2018-06-03T21:12:18+02:00
3 недели поминаа откако ја имам оваа фотеља и можам да кажам дека е далеку подобра од сите масажери што сум ги употребувал до сега и се чувствувам порелаксирано од кога било досега!

С. Билјана

Ја поставив фотелјата во дневната соба и секој ден кога се враќам од работа, седнувам на неа гледам телевизија а воедно добивам одлична масажа. Никогаш не сум помислила дека фотелјата може да понуди ваква масажа.
5.0
2018-06-03T21:11:30+02:00
Ја поставив фотелјата во дневната соба и секој ден кога се враќам од работа, седнувам на неа гледам телевизија а воедно добивам одлична масажа. Никогаш не сум помислила дека фотелјата може да понуди ваква масажа.

М. Јована

Секојдневно осеќам голем притисок во рамената, грбот и се чувствувам укочена… Откако јас и мојата фамилија се одлучивме да ја купиме фотелјата за масажа конечно можам да кажам дека се будам наспана и свежа без болките на кои бев константно изложена.
5.0
2018-06-03T21:11:13+02:00
Секојдневно осеќам голем притисок во рамената, грбот и се чувствувам укочена… Откако јас и мојата фамилија се одлучивме да ја купиме фотелјата за масажа конечно можам да кажам дека се будам наспана и свежа без болките на кои бев константно изложена.
5
6