Еластичен стегач за лакт со компресија

410.00 ден

 • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
 • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA
Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката

Опис

Еластичен стегач за лакт со компресија A3-003

 • Превенира од повреди за време на спортски и работни активности.
 • Обезбедува соодветна поддршка и компресија.
 • Ослободува од болка и оток.
 • Го забрзува процесот на заздравување при повреда.

Производот е идеален за превенирање и поддршка при работни и спортски активности поврзани со повреди на лактот. Изработен е од кружна плетена конструкција, дава стабилизација и соодветен притисок што придонесува за забрзување на крвната циркулација, максимален комфорт, топлинска терапија. Со негово пролонгирано користење се ослободуваат болката и отокот и се забрзува закрепнувањето на повредата.

Препорачливо за:

 • Поддршка и заштита при спортски активности.
 • Работни активности.
 • Слабост на лактот.
 • Артритис.
 • Ослободување од болка и оток.
 • Изместување.

Големина:
S   20-23cm
M  23-26cm
L    26-29cm
XL  29-32cm
XXL 32-35cm

Внимание : при некоја кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.

38% Гума
36% Најлон
26% Спандекс