Еластичен ракав со компресија

1,380.00 ден

  • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
  • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA
Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката

Опис

Еластичен ракав со компресија 15-20mmHg SS-207

Производот е изработен од еластичен  материјал со 4 насочен истегнувач за совршено и удобно да се приспособува на рамото и раката.  Соодветното ниво на компресија ја подобрува крвната циркулација.Исто така е корисен во третманот на лимфоедем. Пријатен и мек при допир со кожа овозможува маскимална удобност и трајност.

Препорачливо за:

  • Спортски и работни активности
  • Превенција од повреди
  • Заштита на структурата на рамото и раката
  • Забрзување на крвната циркулација
  • Третман на лимфоедем

Големина:

Големина S M L XL XXL
cA 16-19.5 cm 18-21.5 cm 20-23.5 cm 22-25.5 cm 24-27.5 cm
cC 13-15 cm 15-17 cm 17-19 cm 19-21 cm 21-23 cm
cE 20-25 cm 23-28 cm 26-31 cm 29-34 cm 32-37 cm
cG 22-30 cm 25-33 cm 29-37 cm 33-41 cm 37-45 cm

Внимание : при некоја кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.

80% Најлон
20% Ликра