Држач за хиперекстензија

4,700.00 ден

 • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
 • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA
Прашај за производот!
Внесете го Вашето Име
Внесете ја Вашата Емаил адреса
грешка
Внесете ја пораката
ШИФРА: 02-014 Категорија: Ознаки: ,

Опис

Држач за хиперекстензија 02-014

  • Ограничува флексија
  • Држечки дел со прилагодлив агол и должина.
  • Флексибилни шини за удобно совпаѓање.
  • Едноставен за аплицирање, од лесна категорија.

Производот е дизајниран да овозможи ефикасна  поддршка на грбот и да обезбеди правилна положба на телото. Должината и аголот на шините е прилагодлива со цел да се обезбеди соодветна стабилизација на грбот во нормална положба и да се контролира флексијата. Појасот на абдоминалниот предел има перниче за зголемена удобност и пријатност при пролонгирано носење.

Препорачливо за:

 • Проблеми со парализа на рбет.
 • Стабилизација.
 • Кифоза.
 • Лордоза.
 • Сколиоза.
 • Фрактура на пршлен.
 • Проблеми со дислокација, шинување, истегнување на лигамент во торакалниот предел.

Големина: Универзална

Во случај на кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.

38% алуминиум
23% Најлон
23% АБС
7%Пена
6%Челик
2%Полиестер
1%Силикон