Автоклав со вакуум B+ класа EURODENTAL

Европска B+ класа на автоклави. Изработени се со напредна технологија, функција базирана на вакуум пумпа со троен вакуумски процес .

Категорија: Ознаки: ,

Опис

Автоклав со вакуум B+ класа EURODENTAL

Европска B+ класа на автоклави. Изработени се со напредна технологија, функција базирана на вакуум пумпа со троен вакуумски процес .

Се користи во стоматологијата, во општата медицина, лаборатории итн.

– Вграден микропроцесор, целосно автоматски команди

– Вграден систем за самозаклучување

– Отварање/затварање на вратата е автоматско и восоко сензитивно

– Широк LCD дисплеј

– Можност за автоклавирање на пакувани инструменти во фолија за стерилизација

Технички карактеристики:

Модел

14B+

17B+

23B+

Димензии на комора (mm)(Φ×D)

250×270

250×350

250×490

Капацитет на комора (L)

14L

17L

23L

Димензии на автоклав (cm)(L×W×H)

48×48×42

48×54×42

48×66×42

Моќност на греач

1600W

1800W

2200W

Напојување

220 V

220 V

220 V

Тежина (KG)

50.5

55

62

Температура на стерилизација

121°C , 134°C

Процедура на сушење

Вакуум

Тест

Bowie&Dick, Helix